Tussen Schelde, Dender en Vlaamse Ardennen

zondag 29 mei 2016

Hallo beste MX-5 cabrio fans, met deze rit willen we jullie terug wat beter kennis laten maken met onze streken om en rond en tussen de Schelde en de Dender, en het gebied net voor onze vermaarde Vlaamse Ardennen.

De start van deze trip begint in Heusden bij Gent (pas op niet te verwarren met Heusden-Zolder) alwaar we kunnen genieten van een lekker ontbijt, en gaat dan via kleine lokale baantjes langs Laarne met zijn prachtige waterburcht en dito zilvercollectie en andere gezellige plaatsjes naar de Donk zoals wij hier zeggen tegen Overmere-donk.

Van daar uit rijden we dan via de Schelde naar Wetteren en dan via de andere kant van de rivier gaat het dan door de rozenstreek richting Dendergebied en een paar lichtere heuveltjes ”de voorwacht “ van de Vlaamse Ardennen zeg maar en via Dikkele en Bottelare stillekes terug naar onze startlocatie, alwaar degenen onder ons die het wensen kunnen genieten van een lekkere maaltijd en nog een nabeschouwing van de verreden rit.

Onderweg zijn er ook nog verscheidene etablissementen waar men zowel een natje als een droogje kan bestellen.

Zo dit is het dan in beknopte woorden een beetje waar in deze trip over gaat, en hopelijk met wat zonnig en droog weer zien we jullie dan zo talrijk mogelijk afzakken naar Heusden.