De Westvlaamse Bergenroute

zondag 26 juni 2016

Op 26 juni zijn we te gast in Geluveld bij de locale Mazda verdeler.

Het eerste deel van de rit wordt verreden in de tabaksstreek rond Wervik en Zonnebeke, talrijke heuvelkammen zijn voorboden van de West-Vlaamse bergen. Je komt er voorbij het provinciedomein De Palingbeek, domeinbos den Doel en de Ieperse OCMW bossen.

Heel vlug zullen jullie ontdekken dat in het noeste Vlaanderen niet alleen hard gewerkt wordt maar ook Bourgondisch geleefd, zeker op gebied van eten en drank.

Over het centrum van Ieper met zijn prachtige lakenhallen en marktplein vervolgen we onze weg richting Kemmel waar we de Scherpenberg, Kemmelberg  en de Rode berg aandoen. De acht dorpen van het Heuvelland staan centraal in dit gedeelte van de rit.

Nu we zo dicht bij de Franse grens zijn maken we ook de oversteek naar Frans Vlaanderen. We kunnen er genieten van de overheerlijke echte Franse Picon en trekken over de Catsberg, maken kennis met de Franse keikoppen (kasseien) in Godewaertsvelde, tevens is het ook mogelijk het mooie domein van de Abdij van Sainte Marie te bezoeken.

Daarna wordt het stilaan tijd om de terugweg aan te vatten richting Ieper waar we worden verwacht voor een overheerlijke tapasmaaltijd.

We hopen zoveel mogelijk leden te kunnen bekoren voor deze prachtige uitstap naar het mooie pittoreske zuiden van West-Vlaanderen.