Aankomende events

In het spoor van de Belgische bloemencorso's

zondag 24 september 2017

De bedoeling van deze rit is de gemeenten die nog jaarlijks een bloemencorso hebben, te bezoeken met onze vierwielers . Via Sint Gillis Dendermonde rijden we gedeeltelijk over het parcours dat de stoet volgt naar Wommelgem, via de oude baan Mechelen- Antwerpen.

Ook in Wommelgem volgen we een deel van het stoetparcours.  Van daar karren we naar Loenhout, de gemeente die ook jaarlijks een prachtige bloemencorso over haar wegen laat rijden.

En zo rijden we dan eventjes de …

Lees meer

Meguiar's Detail Day

zaterdag 30 september 2017

De dagen worden terug korter en de nachten langer. De herfst staat voor de deur, onvermijdelijk gevolgd door de winter. Sommigen onder ons blijven tijdens de wintermaanden vrolijk met hun MX-5 rondrijden, anderen maken dan nog slechts sporadisch gebruik van hun favoriete vierwieler.

In beide gevallen is het echter zinvol om voor deze periode je MX-5 eens te verwennen met een uitgebreide poetsbeurt. Bij Meguiar's hebben ze hiervoor een 5 stappenplan ontwikkeld om je auto in perfecte staat te …

Lees meer

Nederlands Zuid-Limburg

zondag 15 oktober 2017

Je kan inschrijven

Mergelland, krijtland, heuvelland, het zijn allemaal namen die min of meer dezelfde regio in Nederland beschrijven: het zuiden van Nederlands Limburg.

Toerisme is erg belangrijk voor deze regio. Vooral Valkenburg is vanouds een trekpleister met een groot aanbod aan toeristische attracties. Maar ook Gulpen, Epen en Vaals zijn toeristische centra van betekenis.

Het Mergelland staat niet alleen bekend vanwege het natuurschoon, maar ook vanwege het grote aantal rijksmonumenten en beschermde …

Lees meer

Sluitingsactiviteit

zaterdag 4 november 2017

Je kan inschrijven

Een bezoek aan de D’Ieteren Gallery in Brussel : een absolute must voor de echte wagenliefhebber !

2.300m² - dat is de oppervlakte van de galerij in de catacomben van het hoofdkwartier van de Belgische invoerder D'Ieteren. De D'Ieteren Gallery werd door Roland D'Ieteren opgericht, als eerbetoon aan zijn voorouders en hun medewerkers die bijgedragen hebben aan het welslagen en de expansie van deze in 1805 opgerichte Brusselse firma. Een plaats waar meer dan 90 auto's, 5 koetsen en 20 …

Lees meer

Recente events

De Parels der Kempen

zondag 20 augustus 2017

We maken dit keer een uitgebreide rit via Herentals, Olen, Westerlo, Booischot, Pijpelheide, Keerbergen, Boom, Kontich, Boechout, Oelegem en Westmalle en kozen hierbij voor een gevariëerd en afwisselend landschap. 

De route leidt ons langs kleine, landelijke wegen, afgewisseld met grotere banen waar je het gaspedaal even enkele centimeters verder kan induwen.  

In Herentals en Westerlo rijden we over de Markt waar je kan genieten op een terrasje, en ook …

Lees meer

We gooien het over een andere boeg...

zondag 16 juli 2017

Op zondag 16 juli houden we naar goede gewoonte onze jaarlijkse barbecue. Dit jaar gooien we het evenwel over een andere boeg.

’s Morgens bezoeken we het Kasteel van Marnix de Sainte Aldegonde te Bornem. Dit kasteel werd eind 19de eeuw gerenoveerd door architect Hendrik Beyaert. Hij bewaarde de proporties van het prachtige Renaissancekasteel gebouwd door de Spaanse edelman don Pedro Coloma. Het kasteel is in het bezit van een collectie 18de eeuws meubilair, prachtige gravures van Pieter …

Lees meer

Zeeland

zondag 18 juni 2017

Vanuit het Zuiden van Antwerpen rijden we na een ontbijt een stukje via de E17 richting Beveren. Het eerste stuk van onze route zal u een deel door de Haven van Antwerpen voeren. U kan hierbij een bezoek brengen aan het “Fort Liefkenshoek” dat dateert uit de 16de eeuw als bescherming tegen de Spaanse troepen. Via de uitkijktoren heeft u een panoramisch zicht over de streek of u kan een dijkkruinwandeling rond het fort ondernemen. Let wel, de parkeergelegenheid is hier niet echt …

Lees meer

Pallieterland

zondag 21 mei 2017

Wie Lier de stad van Pallieter niet kent zal verwonderd zijn van de schoonheid. Voor de toeristen heeft Lier heel wat te bieden. Daarom maken we een kort ritje door de stad. De wereldberoemde Zimmertoren, de gezellige terrassen mogen niet ontbreken. Hier kan je genieten van streekbier “de liter van Pallieter”, of koffie/ thee met Lierse vlaaikens. 

De Grote en Kleine Nete, zorgen voor heel wat gezellige plekjes aan het water. De chauvinistische Lierenaars durven hun stad zelfs …

Lees meer

Voorbij de muurschildering

zondag 23 april 2017

Als 2e rit van het seizoen blijven we redelijk centraal in het land.

Plaats van vertrek en aankomst is Duffel, tussen Antwerpen en Mechelen. Een rit van 140 km in de wijde omgeving van Duffel, langs Antwerpse en Vlaams Brabantse gemeentes.

Lees meer

Zeeland

zondag 26 maart 2017

Deze rit voert ons vanuit het noorden van Antwerpen over de Oesterdam richting Zeeland, waar we uitgebreid de dijkweggetjes van het eiland Tholen verkennen, langs grazende schaapjes en schier eindeloze velden van aardappelen en koolzaad. Als je geluk hebt, kom je er misschien een reiger tegen. De dorpjes lijken wel uit de tekeningen van Anton Pieck te komen. Soms rijden we zo dicht tegen de Schelde, dat we het zoute water kunnen ruiken.

In het pittoreske plaatsje Tholen wenken de terrasjes …

Lees meer

Aan 2017 beginnen we vroeger

zaterdag 11 februari 2017

Sommige leden hebben de wens geuit om niet meer zo lang te wachten alvorens  elkaar terug te zien na de winterstop.  Daarom hebben we besloten om op 11 februari reeds een treffen te organiseren.

In de vroege namiddag spreken we af in Mechelen om samen de Dossin kazerne te bezoeken. 

Kazerne Dossin is een bijzondere plaats van herinnering voor de Holocaust in België.  Meer dan 25.000 Joden en zigeuners werden hier samengebracht, op de trein gezet en weggevoerd naar …

Lees meer

Kerstevent

zaterdag 10 december 2016

Op 10 december staat een bezoek aan Mahymobiles, de unieke privécollectie van Ghislain Mahy, op het programma.

Er was eens... de Mahy verzameling, ongeëvenaard door haar veelzijdigheid, uniek in de wereld! Alles wat betrekking heeft tot de automobiel en het wegvervoer sedert 1895 is vertegenwoordigd te Mahymobiles. Elk voertuig heeft een verhaal of een anekdote, en alles straalt passie uit.

Toen Ghislain Mahy in 1944 een Ford T kocht, vermoedde hij niet dat dit het eerste stuk was …

Lees meer

Sluitingsactiviteit

vrijdag 4 november 2016

Dit jaar staat een bezoek aan Fero op het programma.

Fero is een begrip in de wereld van de signalisatie geworden. Met 10 jaar ervaring in de sector zijn ze uitgegroeid tot een bedrijf dat bijna alle soorten opdrachten aankan en meezorgt voor de veiligheid op onze wegen.

Tijdens het bezoek kunnen we zien hoe de zeer vervelende maar noodzakelijke wegomleggingen tot stand komen, welk materiaal er tegenwoordig voorhanden is en hoe de borden tot stand komen.

Onder de naam Signco verzorgen …

Lees meer

Steden en dorpjes in de Zwinstreek

zondag 16 oktober 2016

Deze rit, Steden en dorpjes in de Zwinstreek, start en eindigt in Oedelem.

We rijden langs rustige wegen om rond de middag in Brugge aan te komen. Via de Katelijnestraat, Dijver, Vismarkt, Predikherenrei, Kruisvest en verloren hoek doen we enkele van de mooiste plekjes van Brugge aan.

Vanuit Brugge zetten we de rit voort in de omgeving van de bedding van het verzande Zwin. We volgen een eindje de Damse vaart en via de polders rijden we Damme langs de mooiste kant binnen, …

Lees meer