Aankomende events

Over berg en door dal

zondag 11 augustus 2019

Je kan inschrijven

Beste MX-S vrienden, wij zijn nu reeds 3 jaar lid van de club en hebben de microbe goed te pakken. Het werd dan ook tijd dat wij onze stoute schoenen aantrokken en zelf een rit organiseren. Wij zijn nu eenmaal verzot op de Ardennen met al zijn groen de kleine dorpjes en een veelvoud aan bossen, Bergen en Dalen gewoon het mooiste van België .

Met zijn vele goede restaurantjes dus de perfecte omgeving om van een MX-5 rit te genieten. In onze rit vermijden wij zoveel mogelijk het centrum van …

Lees meer

Recente events

Midzomer BBQ

zondag 14 juli 2019

Voor onze jaarlijkse BBQ hebben we dit jaar gekozen om deze vooraf te laten gaan door een rit van ± 80 km.

Langs mooie bosdreven, kleine wegen en af en toe een iets grotere baan, Tessenderlo, Hulshout, zakken we af richting Lier, waar we onze jaarlijkse BBQ kunnen nuttigen. 

We hopen dan ook om jullie met z’n allen te mogen begroeten in het mooie Limburg voor de start van de rit. Diegenen die enkel willen deelnemen aan de BBQ zijn natuurlijk ook welkom.

Let wel de …

Lees meer

We gaan naar Blankenberge...

zondag 16 juni 2019

Op zondag 16 juni komen we samen in Kalmthout hopelijk met de zon in onze achterzak om met onze geliefde MX-5 naar Blankenberge te rijden via rustige en bochtige wegen.

Eens vertrokken richting Blankenberge doen we dit niet via Antwerpen en door België maar rijden we voor het veruit grootste gedeelte door Nederland. Eens de bossen van Kalmthout en Kapellen achter ons liggen gaan we richting de Brug van Bath en via dijkwegen tot op het strand van Krabbedijke aan de Oosterschelde.  We …

Lees meer

Langs Schelde, Dender en Durme

zondag 19 mei 2019

Voor de rit van mei grijpen wij terug naar een rit uit 2006 die ons naar de rust en de pracht van een brok natuurschoon voert.

Wij komen samen in Bornem vanaf half negen.  De rit voert ons voornamelijk langs landelijke, smalle en bochtige wegen, het uitgelezen parcours om onze MX-5 de sporen te geven.

Waar de rit in het begin meestal vlak is en we genieten van een slingerende tocht in de polders, maken de wiegende rietkanten later op de rit plaats voor een lichtglooiend landschap.   …

Lees meer

Tussen Beken en Kreken

zondag 28 april 2019

We starten de rit in Eeklo.  Kom gerust wat vroeger en maak voor de start van de rit een wandeling in de mooie omgeving van het domein.

We rijden langs kleine wegen naast beken en kreken van het Meetjesland en Zeeland.

Via Waarschoot, Lembeke, Kaprijke, Sint-Laureins komen we Zeeland binnen, de mooie dorpjes met hun pittoreske dorpspleintjes zoals Schoondijke, Breskens, Groede, Nieuwvliet, en Zuidzande worden aangedaan. 

Er wordt afgesloten met een heerlijk buffet in Sluis.  …

Lees meer

Antwerpse Kempen Tour

zaterdag 30 maart 2019

Van onze startplaats gaan we langs kleine wegen via historische te ontdekken plaatsen tot op het Militaire Vliegveld van Brasschaat.

Dit domein herbergt ook het Gunfire Museum, dat een historische collectie van tanks en pantservoertuigen bezit  van het Belgisch Leger. 

Na dit bezoek vertrekken we verder de Kempen in via pittoreske wegen om uiteindelijk via Malle-Zoersel-Zandhoven-Broechem aan te komen op onze eindlocatie in Wommelgem.

Lees meer

Roofless wandeling

zondag 10 maart 2019

Op 10 maart organiseren wij een wandeling van ongeveer 12 km lang die vertrekt vanop het dorpspleintje van Gaasbeek.

Het gaat om een prachtige natuurwandeling die ons via St Kwintens Lennik en St Martens Lennik terug naar Gaasbeek brengt met als toemaatje een doortocht door het mooie domein rond het kasteel.

Het is wenselijk om goede stapschoenen aan te trekken voor deze ongeveer twee en een half uur durende tocht met halverwege een tussenstop.

Voor wie iets wil eten voor of …

Lees meer

Eindejaarsevent

zaterdag 8 december 2018

Op zaterdag 8 december hebben wij een exclusief bezoek aan de VRT op het programma staan voor jullie.

Tijdens deze anderhalf durende rondleiding schetst de gids een duidelijk beeld van de belangrijke rol die radio, televisie en online in ons dagelijkse leven spelen. Hij/zij legt u uit hoe programma’s tot stand komen en u kan meekijken achter de schermen van regiekamers alsook de radio- en televisiestudio’s van de VRT. In de demoruimte kan u zelfs even weerman of weervrouw worden …

Lees meer

Sluitingsactiviteit

zondag 4 november 2018

Op zondag 4 november bezoeken wij het Louwman Museum in Den Haag.  Dit museum herbergt 's werelds oudste privécollectie automobielen, bijeengebracht door twee generaties van de familie Louwman. De basis werd reeds in 1934 gelegd en inmiddels omvat de collectie ruim tweehonderdvijftig antieke en klassieke automobielen. Kenners beschouwen de collectie als één van de mooiste ter wereld. Elke automobiel vertelt zijn eigen verhaal en levert daarmee zijn eigen bijdrage aan …

Lees meer

De Westhoek

zondag 21 oktober 2018

De afsluitende rit van dit seizoen brengt ons naar de Westhoek, waar de afgelopen vier jaar talloze evenementen op het getouw werden gezet ter herdenking van de Groote Oorlog, die precies honderd jaar geleden tot stilstand kwam. Ook wij willen in extremis onze bescheiden bijdrage leveren.

Het oorspronkelijke idee om de drie frontsteden Nieuwpoort, Diksmuide en Ieper aan te doen, leek ons al gauw te hoog gegrepen, want dan kregen jullie een rit van om en bij de 200 kilometer voorgeschoteld, en …

Lees meer

Doorheen drie provinciën

zondag 16 september 2018

Een rondrit van ca. 155 km met de MX-5 doorheen de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant.

Vertrek in Laakdal en aankomst in Kasterlee. Onderweg wisselen kleinere wegen alsook de gekende holle wegen van het Hageland elkaar af met de iets grotere banen waar wat sneller, maar niet te snel want de politie is overal ;-),  kan gereden worden. Een rit met tal van bezienswaardigheden waaronder het kasteel van de Merodes in Westerlo, de abdij van Averbode en het kasteel van de Rode …

Lees meer