Aankomende events

Antwerpse Kempen Tour

zaterdag 30 maart 2019

Van onze startplaats gaan we langs kleine wegen via historische te ontdekken plaatsen tot op het Militaire Vliegveld van Brasschaat.

Dit domein herbergt ook het Gunfire Museum, dat een historische collectie van tanks en pantservoertuigen bezit  van het Belgisch Leger. 

Na dit bezoek vertrekken we verder de Kempen in via pittoreske wegen om uiteindelijk via Malle-Zoersel-Zandhoven-Broechem aan te komen op onze eindlocatie in Wommelgem.

Lees meer

Tussen Beken en Kreken

zondag 28 april 2019

Je kan inschrijven

We starten de rit in Eeklo.  Kom gerust wat vroeger en maak voor de start van de rit een wandeling in de mooie omgeving van het domein.

We rijden langs kleine wegen naast beken en kreken van het Meetjesland en Zeeland.

Via Waarschoot, Lembeke, Kaprijke, Sint-Laureins komen we Zeeland binnen, de mooie dorpjes met hun pittoreske dorpspleintjes zoals Schoondijke, Breskens, Groede, Nieuwvliet, en Zuidzande worden aangedaan. 

Er wordt afgesloten met een heerlijk buffet in Sluis.  …

Lees meer

Recente events

Roofless wandeling

zondag 10 maart 2019

Op 10 maart organiseren wij een wandeling van ongeveer 12 km lang die vertrekt vanop het dorpspleintje van Gaasbeek.

Het gaat om een prachtige natuurwandeling die ons via St Kwintens Lennik en St Martens Lennik terug naar Gaasbeek brengt met als toemaatje een doortocht door het mooie domein rond het kasteel.

Het is wenselijk om goede stapschoenen aan te trekken voor deze ongeveer twee en een half uur durende tocht met halverwege een tussenstop.

Voor wie iets wil eten voor of …

Lees meer

Eindejaarsevent

zaterdag 8 december 2018

Op zaterdag 8 december hebben wij een exclusief bezoek aan de VRT op het programma staan voor jullie.

Tijdens deze anderhalf durende rondleiding schetst de gids een duidelijk beeld van de belangrijke rol die radio, televisie en online in ons dagelijkse leven spelen. Hij/zij legt u uit hoe programma’s tot stand komen en u kan meekijken achter de schermen van regiekamers alsook de radio- en televisiestudio’s van de VRT. In de demoruimte kan u zelfs even weerman of weervrouw worden …

Lees meer

Sluitingsactiviteit

zondag 4 november 2018

Op zondag 4 november bezoeken wij het Louwman Museum in Den Haag.  Dit museum herbergt 's werelds oudste privécollectie automobielen, bijeengebracht door twee generaties van de familie Louwman. De basis werd reeds in 1934 gelegd en inmiddels omvat de collectie ruim tweehonderdvijftig antieke en klassieke automobielen. Kenners beschouwen de collectie als één van de mooiste ter wereld. Elke automobiel vertelt zijn eigen verhaal en levert daarmee zijn eigen bijdrage aan …

Lees meer

De Westhoek

zondag 21 oktober 2018

De afsluitende rit van dit seizoen brengt ons naar de Westhoek, waar de afgelopen vier jaar talloze evenementen op het getouw werden gezet ter herdenking van de Groote Oorlog, die precies honderd jaar geleden tot stilstand kwam. Ook wij willen in extremis onze bescheiden bijdrage leveren.

Het oorspronkelijke idee om de drie frontsteden Nieuwpoort, Diksmuide en Ieper aan te doen, leek ons al gauw te hoog gegrepen, want dan kregen jullie een rit van om en bij de 200 kilometer voorgeschoteld, en …

Lees meer

Doorheen drie provinciën

zondag 16 september 2018

Een rondrit van ca. 155 km met de MX-5 doorheen de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant.

Vertrek in Laakdal en aankomst in Kasterlee. Onderweg wisselen kleinere wegen alsook de gekende holle wegen van het Hageland elkaar af met de iets grotere banen waar wat sneller, maar niet te snel want de politie is overal ;-),  kan gereden worden. Een rit met tal van bezienswaardigheden waaronder het kasteel van de Merodes in Westerlo, de abdij van Averbode en het kasteel van de Rode …

Lees meer

De vijf klokketorens

zondag 12 augustus 2018

Waar komt de naam van onze rit vandaan? Waarom “Vijf klokkentorens “? Deze wat mysterieuze benaming verwijst naar de stad Doornik en de vijf majestueuze klokkentorens van de prachtige gotische kathedraal die in deze Henegouwse stad te zien is. En aangezien Doornik  een van de hoogtepunten van deze rit is, leek deze naam ons een heel goede “teaser”.  Maar laat ons  een tipje van de sluier oplichten en  het  parcours in grote lijnen ontdekken!

Na …

Lees meer

Zomerevent & BBQ

zondag 15 juli 2018

Dit jaar hebben we er voor gekozen om onze jaarlijkse BBQ te laten voorafgaan door een City Golf Tour door het mooie Lier!  We hebben vorig jaar deze stad al wel ettelijke keren doorkruist met de wagen, maar met dit concept gaan we een wandeling maken doorheen de binnenstad.

City Golf is een toeristische stadswandeling waarbij de bezienswaardigheden en identiteit van een stad ontdekt worden in combinatie met het spelen van stadsgolf op de mooiste plaatsen. 

Golf spelen in een stad? & …

Lees meer

De Oostkantons

zondag 17 juni 2018

Voor de club rit van Juni zouden ik jullie eens willen uitnodigen in onze rustige en zeer mooie Oostkantons, alwaar we een prachtig parcours hebben uitgetekend wat (en ik ben er bijna zeker van ) door iedereen zal gesmaakt worden, kwestie van zalig cabrio te rijden hé. De rit zal starten net eventjes buiten Malmedy, van daaruit vertrekken we dan richting stuwdam van Robertville en zo verder via mooie stuurwegen naar het meer van Bütgenbach, een stukje verder door tippen we dan even …

Lees meer

Flirten met de grens

zondag 27 mei 2018

Op zondag 27 mei krijgen jullie onze rit “flirten met de grens” voor de wielen geschoven.

We komen samen in Nederlands Zuid-Limburg waar een heerlijk ontbijt op ons wacht.

Van daaruit vertrekt de rit over prachtige en vlot rijdende wegen met  wonderschone vergezichten in Nederlands Zuid-Limburg en doen we schitterende dorpen zoals Camerig, Epen en Vaalsbroek aan, daarna steken wij de grens over om het Waals-Gewest binnen te rijden waar we in de Vallée de la Gueule …

Lees meer

Weekend Vogezen 2018

zaterdag 28 april 2018

In 2018 viert onze club haar 25 jarig bestaan. Wij willen dit in de verf zetten met een aantal activiteiten doorheen het jaar.

Eén daarvan is een verlengd weekend van zaterdag 28 april tot dinsdag 1 mei in de regio’s Elzas en Vogezen in het oosten van “La Douce France”. We organiseren daar tal van activiteiten, uiteraard steeds in nauw verband met onze favoriete vierwieler, de MX-5. Het programma zal U toelaten om zelf uw ritme te bepalen, er zijn geen verplichtingen, …

Lees meer