De voor elk wat wils Eifel rit

zondag 15 september 2019

Op 15 september schotelen wij jullie een rit doorheen de Eifel voor.  We starten in de omgeving van Monschau, aan de rand van de Eifel aan de bovenloop van de Ruhr. Wat valt er te zien en te beleven tijdens onze rit?

Veel bochtjes

De rit loopt langs Monschau, dus je kan er een bezoek brengen aan het bekende rode huis en andere bezienswaardigheden.

Burcht in Heimbach

Burg Hengebach is het hele jaar gratis te bezoeken, deze burcht is schilderachtig gelegen op een 33 meter hoge leisteenrots en hoort bij de oudste burchten van de Eifel.

Abdij Mariawald

Heel lekkere soep en Kuchen. De traditie (pelgrims onderbraken hier vroeger hun pelgrimage om in Mariawald erwtensoep te eten) maakt de kom erwtensoep bijzonder, de grote knakworst geeft de maaltijd nog wat extra’s.

Mooie natuur

Dorpje Einruhr met veel terrasjes. Op de oostelijke oever van de Rurtalsperre Schwammenauel ligt het plaatsje Einruhr. Het maakt deel uit van de gemeente Dedenborn. In het plaatsje eindigde de Romeinse weg die vanuit de Hoge Venen via Monschau, Konzen, Simmerath en Kesternich liep.

Burg Wildenburg

Terras met mooi panoramisch uitzicht. Het romantische kasteel Wildenberg is alleen te voet bereikbaar. De moeite van een eenvoudige wandeling is de moeite waard. Van de kasteelruïnes heb je een prachtig uitzicht op de vallei.

En nu hopen op goed weer!

Uiterste inschrijvingsdatum voor deze rit : 8 september