Antwerpen havenrally

zondag 18 juni 2023

De Antwerpse haven… arbeidsplaats voor de ene,  een beetje mysterieus onbekend voor de andere.
Het leek me een leuk idee een roadbook te maken dat een groot deel van de haven doorkruist, massa’s containers zien, wie weet een deep-sea vessel spotten in een sluis of op de Schelde en een stukje aangrenzend Nederland verkennen.

We starten deze clubrit nog eens aan Fort Liefkenshoek.  De Stad Beveren heeft ons toelating gegeven om opnieuw een aantal wagens op het binnenplein van het Fort te laten parkeren, dus shout-out aan de eerste 20 wagens… rij gerust binnen!  Jurgen en Evelyne van Brasserie Fort Liefkenshoek hebben ons bevestigd de groep opnieuw met open armen te willen ontvangen.  Dus wie bij inschrijving het ontbijt aanvinkt, serveren we graag elk 2 pistolets, 1 koffiekoek en koffie/thee van het buffet…  een goeie start van de dag!

De rit is opgevat als een basistraject van 170 kilometer (±4h rijtijd) via linkeroever, de Liefkenshoektunnel, naar rechteroever tot bij een leuke ontdekking in Nederland en terug langs havengebied.  Onderweg veel haven, mogelijks af en toe roadbook-puzzelen aan de bruggen/sluizencomplexen die op onze route liggen en genieten van de stroken ‘groene long’ die we toch ook gevonden hebben.  De aankomst ligt aan een wel heel bijzondere kerk.

Tijdens de rit, die volledig buiten de L.E.Z. ligt, krijg je de kans om langs toeristische trekpleisters een leuke stop in te bouwen of je kiest als die-hard piloot voor de extra lus -in de namiddag- die de rit doet afklokken op 185km, ± 4,5h rijtijd.  Voor elk wat wils!

Tip, vergeet je eID niet (eventuele stop in Doel), vergeet je bankkaart niet (goedkoopste tarief Liefkenshoek-tunnel – tenzij je beschikt over een bruikbaar abonnement) en ja… een rijbewijs is ook een must  :-)

En na de rit, allen welkom in die bijzondere kerk voor een drankje en wat napraten.  ’s Avonds voorzien we daar mogelijkheid om de dag af te sluiten met een facultatief avondmaal.  Onze chef-kok Steven en zijn team serveren ons een lekker buffet.

Het belooft een prettig weerzien na de 30-jarige viering van de club in Duitsland.  Dus we zien jullie graag massaal terug op 18 juni!

!! Uiterste inschrijvingsdatum : zondag 11 juni 21u59 !!