Langs zwierige landwegen naar Boortmeerbeek

zondag 17 september 2023

Op zondag 17 september komen we samen voor een rit die zal starten in het licht heuvelachtige landschap waarin Onhaye gelegen is.

Een plaatsje ten westen van Dinant gelegen in de Provincie Namen. Een leuke startlocatie wat ons betreft en weer pure toeval natuurlijk. Je weet hoe dat gaat, klein hongertje en snel iets halen om te eten eventjes aanschuiven en dan kijk je rond merk je een ontbijtzaaltje op en de rest is geschiedenis. Vooral ook omdat het hier een gerenommeerde bakker glacier betreft met overheerlijke croissants en een ontbijt aanbied voor €10 euro per persoon waar je, indien goed weer onze partner is, zelfs buiten op het terras kan ontbeten worden.  

Na de briefing om 10h00 starten we met een rit van 188 km en een duurtijd van ongeveer 4h20 die ons zal brengen richting de Abdij van Maredsous, het oude stationsgebouw van Falaën, ooit onderdeel van spoorlijn 150A beter gekend als de Ravel waar nu nog kan gereden worden met railbikes. 

We rijden vervolgens verder richting de Maas die we zullen oversteken afwaarts Dinant en na een serie zwierige wegen nog een keertje ter hoogte van Huy maar daar kan eerst genoten worden van een eventuele pick-nick aan de oevers van de Maas of iets verder op een bezoek gebracht worden aan een cafe met wel heel veel soorten bieren. Eens de Maas is overgestoken zal je merken dat we meer en meer snelle landwegen tegenkomen. Enig nadeel is wel weinig cafeetjes in de velden, na wat zoeken heb ik er toch eentje gevonden in Orp-Jauche ”Café Rustiek” de naam zegt genoeg maar ze waren er wel vriendelijk.

Landwegen volgen elkaar nu snel op om uiteindelijk in Pecros de taalgrens over te steken. Vervolgens brengen Huldenberg en Erps-Kwerps ons tot in Boortmeerbeek waar er eventueel nog kan nagepraat  en  genoten worden van een avondmaal in de Wok Dynasty.

Joseph & Brigitte 

Uiterste inschrijvingsdatum : zondag 10 september 21u59