Weekend Vogezen 2018

 

In 2018 viert onze club haar 25 jarig bestaan. Wij willen dit in de verf zetten met een aantal activiteiten doorheen het jaar.

Eén daarvan is een verlengd weekend van zaterdag 28 april tot dinsdag 1 mei in de regio’s Elzas en Vogezen in het oosten van “La Douce France”. We organiseren daar tal van activiteiten, uiteraard steeds in nauw verband met onze favoriete vierwieler, de MX-5. Het programma zal U toelaten om zelf uw ritme te bepalen, er zijn geen verplichtingen, enkel opties.

Elzas en Vogezen zijn prima streken om te toeren. Dat zal tot uiting komen in een viertal ritten van om en nabij de 150 km, waarbij we in beide regio’s meerdere hoogtepunten zullen aandoen.

Deze hoogtepunten kunnen in een aantal gevallen letterlijk genomen worden met de beruchte “Ballons des Vosges” waarbij de hoogste, le Grand Ballon, ons tot op 1400 meter zal brengen met zicht tot aan het voorgebergte van de Zwitserse Alpen.

Verder zullen er ook ritten zijn die ons langs prachtige en pittoreske Elzasser wijndorpjes zullen voeren zoals Kaysersberg en Ribeauvillé. En natuurlijk mag een bezoek aan het musée Schlumpf, oftewel la Cité de l’Automobile in Mulhouse niet ontbreken, al dan niet te combineren met een iets kortere maar niet minder mooie rit. Het museum herbergt een schat aan Franse autohistoriek met onder ander de grootste verzameling oude Bugatti’s ter wereld; er staan er meer dan honderd in een prachtig kader tentoongesteld!

Daarnaast kan U ook een aantal indrukwekkende oorlogsmonumenten bezoeken op prachtige locaties tijdens de ritten.

Onze uitvalsbasis wordt viersterren Hotel L’Europe nabij het prachtige Colmar. Dit hotel biedt ruime parking waar onze geliefde roadsters kunnen rusten terwijl wij relaxen bij een drankje of een dipje nemen in het zwembad met jacuzzi of een saunaatje doen…. In Colmar kan u genieten van het lekkerste eten en drinken dat deze regio’s te bieden hebben; lekkere Riesling of Pinot Noir, met een heerlijke choucroute, tartiflette of tarte flambée.

Het is de bedoeling om dit weekend te beleven in de geest van onze geliefde MX-5, met name genieten, genieten en nog eens genieten! We hopen jullie daar “en masse” te zien.Praktisch

 • Van 28 april tot 1 mei
 • 3 overnachtingen in half pension in hotel L’Europe in Horbourg Wihr, vlakbij Colmar
 • Routebeschrijvingen, rallyplaat en goodie bag
 • Toegangsticket voor het musée Schlumpf aan sterk verminderd tarief
 • Deelname in de kosten : € 285 per persoon
 • Single kamer mogelijk mits meerkost van € 30 per nacht
 • Honden toegelaten, mits meerkost van € 5 per nacht
 • Inschrijven enkel via de website tussen 1 oktober en 1 januari
 • Inschrijving pas definitief na overschrijving van het volledige verschuldigde bedrag op ons gekend rekeningnummer
 • Inschrijvingen na 1 januari zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid van het hotel, deelname in de kosten bedragen dan € 310 per persoon
 • Mogelijkheid om reeds op vrijdag 27 april een kamer in het hotel te boeken aan verminderd tarief. U dient hiervoor contact op te nemen met het hotel en duidelijk te vermelden dat u deel uitmaakt van de groep ‘Flanders MX-5 Club’. Deze overnachting dient u zelf ter plaatse aan het hotel te betalen.

Inschrijven